Historisk fiktion, Kærlighedsroman, Romaner

Taylor Jenkins-Reid – Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six af Taylor Jenkins Reid. Læst på engelsk. 398 sider.

Sex, kærlighed, venskab, stoffer og rock’n’roll i 1970’erne. Disse er bogens helt store temaer i bogen om rockbandet Daisy Jones & The Six.

Jeg købte bogen med lidt blandede følelser. På den ene side var jeg spændt på at læse en bog, der havde fået så meget god omtale på de sociale medier og har en gennemsnit på 4,24 stjerner på goodreads (!). På den anden side vidste jeg ikke helt hvad jeg ville synes om en bog der “bare” handlede om et fiktivt rockbands historie, og jeg var lidt bange for at blive skuffet når nu andre havde givet så gode anmeldelser og forventningerne var derfor sat. Men skuffet – det blev jeg tværtimod!

Jeg er så begejstret for denne bog, og jeg vil anbefale den til enhver. Den er så anderledes i dens skriveform og hele måden hvorpå man bliver suget ind i bogen og kan sanse 70erns rockmiljø på. Hele bogen er skrevet i et interview format, og det har jeg alligevel aldrig oplevet før i en skønlitteratur. Det var så intens og stærk en bog at jeg fuldstændig glemte at det (desværre) er et fiktivt band.

I bogen følger vi Daisy Jones & The Six fra begyndelsen inden de overhovedet var et band og frem til hvordan deres storhedstid slutter – og deres forskellige opfattelser af det hele. Vi møder blandt anden Daisy, som har haft en barsk barndom med forældre der har været ligeglade med hende. Tidligt begynder hendes interesse for sex og stoffer, men hendes største interesse er dog musik og hun har en fantastisk sangstemme. I bandet ’The Six’ er Billy Dunne forsanger, og det er sammen med dem at Daisy Jones får sit helt store gennembrud. Daisy og Billy kan dog ikke lide hinanden, men de fungerer godt sammen musikalsk, og presset på bandet bliver større og større gennem årene. Venskab og kærlighed kommer desuden på forskellige prøvelser gennem årene. Jeg vil ikke afsløre noget fra bogen, så derfor vil jeg tillade mig at stoppe beskrivelsen af bogen her.

Bogen var helt igennem fantastisk! Jeg både græd, grinte og havde ondt i hjertet sammen med karaktererne. Det var nemt at leve sig fuldstændig ind i historien. Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig, og den var som ingen andre bøger jeg før har læst. Jeg er fan, og det er bestemt ikke sidste bog jeg læser fra samme forfatter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *