Kærlighedsroman, Romaner

Jenny Colgan – Rosie Hopkins’ Søde Drømme

Rose Hopkins’ Søde Drømme af Jenny Colgan. Oversat af Ulla Oxvig. Udgivet af Cicero i 2017. Læst på dansk. Originaltitel er Welcome to Rosie Hopkins’ Sweetshop of Dreams. 462 sider.

Rosie Hopkins er en travl sygeplejer og bor i London med kæresten, Gerard. Gerard er sløset og hjælper ikke meget til i deres fælles lejlighed. De har været kærester i mere end 8 år og han har desuden ikke friet til hende, hvilket Rosie er skuffet over.

Rosies mor, bror og brorens familie bor i Australien, så Rosie er derfor ret alene familiemæssigt i London. Rosies grandtante, Lillian, bor i en lille landsby i England. Hun ejer en slikbutik, og er nu gammel og syg. Rosie er eneste familie i nærheden, idet Lillian aldrig giftede sig eller fik børn, og Rosies mor beder derfor Rosie tage på en lille “ferie” op til grandtanten og sørge for hun kommer på et plejehjem og får solgt slikbutikken.

Rosie er vant til storbylivet og trivedes derfor først ikke i den lille flække som grandtanten bor i. Hun møder dog nogle rare mennesker, deriblandt nogle søde fyre, og hun kan faktisk rigtig godt lide landsbyen, grandtanten og slikbutikken. Men hvad med Gerard og hendes liv som sygeplejer i London?

Det er en rigtig hyggelig og romantisk bog fyldt med stemning og god fortælling. Historien springer i tiden mellem nutid og til 1940’erne hvor grandtanten, Lillian, var ung. Det fungerer rigtig godt, og man får en forståelse for Lillians personlighed og det er egentlig meget følelsesladet.

I begyndelsen af hvert kapitel er der desuden et stykke tekstuddrag omhandlende en beskrivelse af en type slik – det giver mening hen ad vejen og fungerer som en fin tilføjelse til bogens handling.

Alt i alt en hyggelig og sød bog, som trods alt (heldigvis) ikke er alt for sukkersød. Det eneste minus er sideantallet, som jeg synes var unødvendig – alt for mange sider (462) til en bog som denne i min optik. Den får 4 stjerner fra mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *