Romaner, Spænding

Delia Owens – Hvor Flodkrebsene Synger

Hvor Flodkrebsene Synger af Delia Owens. Oversat af Anders Juel Michelsen. Udgivet af Gyldendal i 2019. Læst på dansk. Originaltitel er Where The Crawdads Sing. 372 sider.

Hvor Flodkrebsene Synger er en uforglemmelig roman fyldt med mysterie, kærlighed, ensomhed og knuste hjerter.

Kya Clark er hovedpersonen i bogen, og hun bor i marsken ved sumpen. Hun vokser op i 1950’erne, og bogen skifter mellem hendes opvækst og hendes liv som voksen. Kya’s mor og fire ældre søskende forlader hjemmet, fordi faderen er voldelig. Hun er altså til sidst alene tilbage med faderen. Kya er en ‘outsider’ og anses for at være underlig, fordi hun er fattig, beskidt og bor i sumpområdet ved marksen. En dag forsvinder faderen også, og så skal Kya pludselig klare sig selv, selvom hun ikke ved meget om overlevelse.

I slutningen af 1960erne bliver en ung fyr, Chase Andrews, fundet død og outsideren, Kya, anklages straks for mord på ham. Derfor springer bogen mellem retssagen mod hende og hendes liv i marsken. Det fungerer super godt, og er meget spændende.

Der er desuden fine og meget detaljeret beskrivelser af hele naturområdet, og det er nemt at forestille sig området og Kya’s liv. Jeg er vild med når forfattere er så dygtige til at beskrive miljøet, så det er nemt at “være til stede” selv.

Jeg er kæmpe fan af denne bog, og jeg kan ikke få den ud af mit hoved! Det var en så godt skrevet, hjerteknusende og helt fantastisk bog. Derfor var det meget nemt at give 5 stjerner fra mig. Jeg har desuden set filmen, og den er jeg også begejstret for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *